Entrevista a Maribel Ibáñez. Representant de Comuns Federalistes a la Comissió Executiva de Catalunya en Comú

Periodista i, a més, sindicalista durant deu anys. Actualment treballa en temes d’ocupació i d’acció social. Membre de Barcelona en Comú i de Catalunya en Comú.

Por Peru Errotreta

Quan, des de l’esquerra, ens referim a la dreta, no tendim a ficar en el mateix sac totes les seves famílies i fins i tot les reduïm a tòpics?

La dreta, com el capitalisme, té una capacitat de transformació inaudita. Quan intueix el perill s’adapta i es refunda per seguir venent el mateix d’una altra manera. En aquest moment, tenim partits de la dreta clàssica, tant a Espanya com a Europa, que estan perdent el lideratge, i n’apareixen d’altres que recuperen els nacionalismes contra alguna cosa o contra algú, per exclusió de l’altre. Ara ho estem veient a Itàlia, on el moviment Cinc Estrelles (teòricament, semblant a Podem), que propugnava una democràcia participativa, s’està aliant amb la Lliga Nord, que és el campió de la dreta excloent. Cinc Estrelles podria semblar un partit d’esquerres, però quan analitzes les seves actituds, el programa de govern que acaba de pactar, t’adones que la democràcia directa de què parlen només és un embolcall. En realitat, se sustenta en valors de la dreta que fins fa no res l’esquerra rebutjava i combatia.

Pots continuar llegint Aqui

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s